Praktijkvoorbeeld: aansprakelijkheid dieren

Letselschade na aanval door een dier?
Kosteloos advies!

Bent u door een dier (bijv. hond) gebeten, aangevallen of omver gelopen? Heeft u daardoor letsel opgelopen?

Dan heeft u recht op vergoeding van uw letselschade!

Letselschade advocaat Van Berk kan uw belangen goed behartigen.

Als u door de hond van een ander wordt gebeten, aangevallen of omver gelopen, dan heeft u bijna altijd recht op vergoeding van deze letselschade. Ook andere zaakschade is mogelijk. Bijvoorbeeld:

  • huishoudelijke hulp,
  • medische kosten,
  • gemist inkomen én
  • smartengeld.

Bijna altijd letselschade na aanval of beet door een dier.

Dit kan uw leven onaangenaam verrassen en hopelijk herstelt u als slachtoffer voorspoedig. Echter, tussentijds zult u financiële schade hebben geleden. Zoals uw eigen bijdrage voor de zorgverzekering, kosten van medicijnen, vervoerskosten en kosten voor verzorging. Of uw inkomen werd niet volledig doorbetaald toen u arbeidsongeschikt was.

Maar een hondenbeet, of een val door een hond, kan ook ingrijpender letsel veroorzaken, en oorzaak zijn van blijvend letsel voor de toekomst. Als u bent gevallen door een hond, of u bent omver gelopen door een hond, kan dit verschillende soorten gevolgschade teweegbrengen. Bijvoorbeeld botbreuken, kneuzingen, verstuikingen, gebitsschade en blijvend zichtbare littekens. Bij deze omstandigheden heeft u altijd recht op smartengeld.

In dat geval is het voor u des te belangrijker dat de eigenaar van de hond uw letselschade vergoedt.

Voorbeelden uit onze dossierpraktijk;

Een labrador viel de kleine hond van onze klant uit Maarssen aan. De eigenaar van de labrador had de hond wel aan de lijn maar de lijn betrof een zogeheten katrol lijn. De hondeneigenaar had daardoor zijn hond niet in de hand. Door de lange lijn kon de labrador zich met deze lijn om beide benen van onze cliënte wikkelen waardoor zij ten val kwam. Een gebroken onderbeen en gebroken knie waren helaas het gevolg.

Een andere cliënte uit Katwijk had zojuist boodschappen gedaan en was met haar fiets onderweg terug naar huis, toen er plotseling een hond de straat overrende en de hond voor haar fietswiel kwam. Doordat de hond in het fietswiel is gekomen, viel cliënte van de fiets op de straat. Door de hond kwam cliënte ten val en liep een gebroken heup op met helaas blijvende beperkingen voor de toekomst.

Een andere cliënt liet zijn eigen hond uit op de hei in Hilversum. Er kwam een andere hond aan met de eigenaar. De twee honden speelden vrolijk met elkaar. Toen de honden waren uitgespeeld, liep cliënt met zijn hond vervolgens verder. Client vervolgde zijn weg met zijn eigen hond, toen hij van achteren door de andere hond omver werd gelopen. Door het omver lopen door de hond, kwam cliënt ten val en heeft een enkel gebroken. Een operatie aan de enkel met diverse schroeven en een plaat alsmede een lange periode van arbeidsongeschiktheid volgden.

En wist u van het volgende……? In ons land worden elk jaar zo’n 150.000 mensen door een hond gebeten. Gemiddeld is ruim 30% van deze bijtincidenten zo ernstig dat er een dokter of een ziekenhuis aan te pas moet komen. Kinderen zijn vaker het slachtoffer van bijtincidenten dan volwassenen.

Eigenaar dier vrijwel altijd aansprakelijk

Kort samengevat:
Als u bent gevallen, omver gelopen of aangevallen en gebeten door een hond (of een ander dier) dan is:

  • de eigenaar of bezitter van het dier bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade en andere gevolgschade
  • uw letselschade en de andere gevolgschade is meestal gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar of bezitter van het dier.

Stel u bent gevallen, omver gelopen of aangevallen en gebeten door een hond (of een ander dier) en de veroorzaker heeft – net als bijna iedereen in Nederland – een aansprakelijkheidsverzekering, dan wordt uw letselschade vergoed. Dit geldt ook voor de juridische kosten welke wij voor u maken.

Een rechtvaardige vergoeding van uw letselschade

Het kan soms zijn dat de verzekeraar van de eigenaar of bezitter van het dier zelf met u uw schade regelt. Helaas kunt u nooit weten of die verzekeraar uw schade volledig vergoedt.

Want daarvoor mist u nu eenmaal de benodigde kennis en ervaring op het gebied van letselschade.

Samen met u zorgen wij dat u krijgt waar u recht op heeft

U bent gevallen of omver gelopen door een hond (of een ander dier). Of u bent aangevallen of gebeten door een hond, dan heeft dat emotioneel en fysiek een grote impact.

Of u nu een grote of kleine schade heeft, een bezoek bij u thuis is altijd mogelijk (binnen 48 uur). Een bezoek aan huis is onze gratis extra service en kan door heel Nederland plaatsvinden. Gedurende dit bezoek wordt in alle rust de mogelijkheden van uw casus met u besproken en bepaald wat de beste weg is om uw schade te verhalen. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis voor u! Omdat wij ons de impact realiseren!